SULK-EXTRA! Intervju + Debutsingel

Idag har vi tagit på oss finaste kostymen och rullat ut röda mattan, det är nämligen dags för premiär! Denna måndag introduceras London-bandet SULK för världen, och du är bjuden. Vi vill uppmärksamma släppet av deras enastående debutsingel ”Wishes” genom att publicera en intervju med frontmannen Jonathan Sutcliffe, en herre som älskar 90-talsmusik och drömmer om lovord från Julian Cope. Dessutom kan ni längre ner i detta inlägg hitta mer info och nödvändiga länkar som krävs för att skapa total SULK-eufori!

SULK

Vad är det som fascinerar dig med 90-talet?

I mitt tycke är det den sista riktiga scenen vi haft i Storbritannien. Gitarrmusik regerade, och det är gitarrmusik vi sysslar med. Det var, och är fortfarande, banden vi lyssnar på så det är en influens man oundvikligen kommer höra i vår musik.

Bombay Bicycle Club, Mumford & Sons, Chapel Club; strömmen av talangfulla indieband med bas i London tycks aldrig sina ut. Hur ska ni sticka ut från de andra? 

Det gör vi redan. Jag lyssnar inte ens på dem. Bevisligen inte min smak!

Er debutsingel (som släpps idag, red.anm.) heter “Wishes”. Vad är historien bakom denna låt?

Tomas (Kubowicz, gitarrist, red.anm) skriver låtarna och jag är säker på att han har någon mening bakom låten. Jag gillar inte att veta hans tankar bakom våra sånger. Alla låtar kan tolkas olika, och min tanke om vad låten handlar om skiljer sig garanterat från hans. ”Wishes” är titeln, det handlar om att smita iväg och bara ha det bra. Det är en anti-undergångslåt!

Och ett album är på gång, eller hur?

Japp, albumet är på väg i högsta grad. Vi har dock så många låtar att det är svårt att besluta vilka som ska vara med på det. Inget att klaga över, i ju för sig.

Finns det en välutvecklad plan gällande vad ni vill uppnå med SULK, eller är detta fortfarande ett projekt i startgroparna sett ur den aspekten?

Ja, fast planen är enkel. Det handlar om att nå ut till så mycket folk som möjligt med vår musik. Till stilen är vi ett indieband, men vi strävar efter att bli breda. Storbritannien, med mig inräknad, har väntat för länge på ett band som SULK. Vi tänker inte göra dem besvikna.

Vilken är den mest oväntade jämförelsen som någon hittills gjort mellan SULK och något annat band, sett till ljudbilden? 

I ärlighetens namn känns det som att folk redan fattat det. Vi är närmast övertydliga med våra influenser så det krävs inte en raketforskare för att lista ut vilka det kan vara. Vi känner stolthet over vilka folk jämför oss med.

Vem skulle skriva dina drömmars “Wishes”-recension och vad skulle han eller hon skriva?

För min del är det Julian Cope. Killen är en legend både som musiker sett, och som författare. Jag tvivlar på att vi är något för honom, men några positiva ord därifrån skulle i alla fall göra mig lycklig♦


Videon här ovanför är regisserad av Jem Goulding. Om du vill ”gilla” SULK på Facebook trycker du här. För att köpa ”Wishes”-singeln är det istället lämpligare att trycka här. Det är i nuläget oklart om singeln kommer finnas tillgänglig för nedladdning på svenska iTunes. Tipsa oss gärna om/när den ligger uppe där. Här kan ni ladda ned singeln från iTunes!