Allt inför morgondagens fest på Fotografiska

Imorgon slår 520 och Popaganda upp portarna till Fotografiska och vårens nödvändigaste fest. Vi firar att vi nyligen fyllde 2 år. Popaganda då? De har alltid en anledning att fira något.

Klockan 21:00 inleds kalaset. Gå förbi Fotografiskas huvudentré och fortsätt till vänster om byggnaden. Där hittar ni ingången till själva klubben. Inträde kostar 100 kronor. Kom tidigt eftersom det är vi på 520 som ansvarar för kvällens första hälft!

Ni som varit på konsert eller klubb på Fotografiska tidigare har säkert stött på de fantastiska möjligheterna som finns där gällande väggprojektioner. Detta tänkte vi utnyttja och kommer därför att visa ett urval av de bilder och filmer som huserat på 520 under de senaste två åren. Om tekniken är på vår sida kommer ni få se allt från Sun Airway-filmen Swallowed by the Night till vårt senaste klipp – I studion med Fibes, Oh Fibes! De bilder vi ska visa kommer från såväl konserter som intervjuer. Förhoppningsvis har ni sett en del av materialet förut.

Samtidigt står 520-redaktionen i DJ-båset. Med oss har vi Mathias Nirstedt från Topprovdjur. Ett tag tänkte vi ta in lite fler gäster men insåg dels att det skulle bli för trångt, dels att det saknades pengar för att flyga in Trophys och dels att Mathias har kompetens nog att representera flera personer. Här är vårt mål att den trogna 520-läsaren ska känna igen sig till stor del, men kanske blir det även en och annan musikalisk aha-upplevelse.

Topprovdjur. Foto: Victor Lundmark/520

Mitt i allt festande kommer det även att bjudas på spelningar av högklassiga band och artister. Popaganda har knutit till sig Way Out West-aktuella The Concept samt hyllade Jonas Lundqvist. Här nedanför kan ni se klipp på vad ni har att vänta er:

Framåt midnatt tar Popaganda-ministeriet, även kända som Swedish LOL Mafia, tillbaka makten över DJ-båset. Då kan vi med lite tur få höra musik från några av de akter som i veckan släpptes till sommarens festival på Eriksdalsbadet.

Vi hoppas verkligen få se så många som möjligt av er på Fotografiska imorgon. Varje gäst gör att vi blir jätteglada. Får vi besök av dig?