Kassetten är här!

För ett tag sedan skrev jag något krönikaliknande om cd-skivornas sakta färd till ”livet efter”. Då nämnde jag att klassiska kassettband är på väg tillbaka, vilket tar oss till dagens tips. Det handlar om ett kassett-bolag som precis gett ut några kassetter samt om bandet Zonen, som även de har gett ut musik på kassettband.

Vi börjar med kassett-bolaget Zeon Light. Bakom namnet står Joakim Granlund, en kille som nu uppmärksammats av både Musikguiden i P3 och PSL för det han gör. Bolaget är nu aktuellt med tre releaser med banden Natten, Flourescent Heights och Alan Hansen. Kassett-typen som musiken släpps på är C-30, det vill säga två sidor med vardera 15 minuter. Lyssna på Nattens låt Hatet här nedan! Ett kassettband kostar 50 kr styck. Läs mer, lyssna mer och beställ kassetterna här!

[wpaudio url="http://api.cld.me/0p2U0K3W3B0H1w0j051W/download/Natten%20-%20Hatet%20(2011).mp3" text="Natten – Hatet" dl="http://zeonlight.wordpress.com/2011/10/27/order-time/"]

Vi går vidare till bandet Zonen som precis släppte sin kassett Tommie. Huruvida man kan få tag på denna produktion i fysisk form är ännu oklart, men man kan lyssna på den i C-30-modell online. Bandet har nämligen lagt upp Tommie på SoundCloud och BandCamp, där vi kan höra både A- och B-sidan. Du kan även köpa kalaset för ett pris du själv får sätta. Tommie finns även på Spotify!

Tommie by zonenljud