520 bevakar årets Le Guess Who?

Det är med stor glädje vi idag kan bekräfta att 520 kommer vara på plats i Holland för att ge er den bästa möjliga bevakningen av årets Le Guess Who?-festival. Mellan 24 och 27 november invaderas Utrecht, landets fjärde största stad, av den mest intressanta indiemusiken världen just nu har att erbjuda. Festivalen påminner en del om vår svenska stolthet Stay Out West då spelningarna äger rum på olika klubbar runt om i staden. Ett festivalpass kostar 75 € vilket översatt i vår valuta blir ungefär 700 kronor. Det finns även dagspass att köpa för mellan 25 € och 27,50 €. Från Sverige tar man sig lättast till Utrecht genom att flyga till Amsterdam och därefter åka tåg i ungefär en halvtimme.

Panda Bear – Last Night At The Jetty

Årets stora dragplåster är utan tvekan Animal Collective-stjärnan Noah Lennox som vi bäst känner under namnet Panda Bear. Med sina experimentella och nydanande popmelodier är det tänkt att han ska trollbinda oss under festivalens sista dag. Alla som hört och älskat årets release Tomboy förstår vilken utmärkt bokning detta är. Men festivalledningen har inte nöjt sig där. Under fredagen kan de som vill gå och lyssna på Other Lives. Ett band vars musik känns som en perfekt hybrid mellan Midlake och The National, mycket tack vare sångaren Jonathon Mooneys bestämda och jordnära, men ändå drömmande, basröst.

Ett annat band som återfinns i årets startfält tillhör mina absoluta favoriter. Det handlar om Will Sheff och hans Okkervil River. Oroväckande nog spelar de på lördagen vilket kan ge upphov till några olyckliga krockar, eller angenäma problem om man så vill. Samma dag spelar nämligen också kanadensiska Suuns, det bästa bandet du inte visste existerade! Givetvis tar det inte slut här, lördagen erbjuder även enastående Summer Camp och supergruppen Fool’s Gold (med bland andra Michael Tapper som tidigare var hemmahörande i We Are Scientists).

Skandinavien representeras av våra svenska stoltheter I Brake Horses samt de danska underbarnen Iceage!

Iceage, Foto: Victor Lundmark/520

När vi ändå håller på är det kanske värt att nämna att andra bokningar är Gang Gang Dance, Zola Jesus, Bass Drum of Death, Stephen Malkmus & The Jicks samt en massa fler. Vi hoppas att ni är lika taggade som vi är. Ses vi kanske rentav i Utrecht?