Handsome Furs på Lilla Hotellbaren

Handsome Furs, Lilla Hotellbaren. Foto: Theodor Wilson/520

Man går till Lilla Hotellbaren för att dämpa saknaden efter Wolf Parade men kommer därifrån med en förhoppning om att de aldrig någonsin ska återförenas. Anledningen stavas Handsome Furs. Dan Boeckner och hans hustru Alexei Perry har skapat något som på skiva må vara medelmåttigt men som live växer ut till ett spektakel utan dess like. Under en timme på Lilla Hotellbarens scen tycks Dan och Alexei ha betydligt roligare än vad de flesta andra par har under ett helt äktenskap.

Detta är en spelning som bjuder på det mesta. Vi får se Dan Boeckner gräva sig ut i publiken för att sedan ta med sig mikrofonen ut till Folkungagatan och tillbaka. Vi får uppleva Alexei Perry kasta omkull sig på marken efter varje låt. Vi får veta att Boeckner älskar bob hund (ja, det är sant). Vi får höra om duons föregående spelning i danska Kristiania där en inofficiell lag förbjöd dem från att dricka alkohol innan ett visst klockslag. Och då har jag inte ens nämnt hur ”Repatriated” och ”Radio Kaliningrad” (för att bara nämna några) växer till något så mycket större än vad som borde vara möjligt.

Handsome Furs blandar indierock, electropop, punk och säkert något mer till en slagkraftig och dansant ljudbild. En enklare gratisspelning på ett hotell pumpas med steroider, fylls med dynamit och blir tillslut så explosiv att det skulle vara hälsovådligt för alla inblandade parter om den fortsatte. Boeckner sammanfattar det hela ganska bra med orden ”Vi spelar under tidspress. Folk här ska ju sova… både över oss och under oss”.

Text: Victor Lundmark
Foto: Theodor Wilson och Victor Lundmark

Redaktionen

Du kan kontakta Redaktionen på info@femtjugo.se.