Vad händer i veckan? (vecka 41)

Det är måndag! ”Tråkigt”, säger vissa. ”Åh, början på en ny konsertvecka!”, säger vi. Läs vidare om du vill veta vad som händer vecka 41.

French Films, Popadelica 2011, Foto: Victor Lundmark/520

Redan idag, måndag, händer det grejer på Cirkus då Lars Winnerbäck gör sin första av tre spelningar där denna vecka.

Vidare till tisdag och den första av två otroligt efterlängtade Red Hot Chili Peppers-konserter i Globen. Även denna kväll spelar som sagt Lars Winnerbäck på Cirkus.

onsdag fortsätter rutinen med Red Hot Chili Peppers i Globen och Lars Winnerbäck på Cirkus. Men icke att förglömma: Anna Calvi besöker Debaser Slussen och tar med sig Thus: Owls som förband. Dessutom har Fritz’s Corner bokat Handsome Furs till Lilla Hotellbaren. Alla som saknar Wolf Parade kan alltså fylla sin uttömda Dan Boeckner-kvot en aning.

Under torsdagen kommer Joshua Radin till Strand. Joseph Arthur är förband där.

fredag är det dags för ett band det varit lite tyst om ett tag – Hästpojken! De spelar på Scandic Grand Central. Samma kväll kommer finska succé-nykomlingarna French Films till Debaser Slussen.

Lördagen på Strand gästas av Young Galaxy från Kanada. På Debaser Medis spelar två hypade akter i form av Icona Pop och Caotico. Störst intresse får vi nog ändå rikta mot Berns där Sahara Hotnights spelar och har med sig fantastiska Ram Di Dam som förband.

… och just det, på söndag kommer Britney Spears till Globen. Med anledning av detta kanske vi borde passa på att tipsa om South Park-avsnittet ”Britney’s New Look” där världspressen hånar Spears nya stil – ett halvt bortsprängt huvud. Obehagligt träffsäker samhällssatir.

Trevlig vecka!