Division of Laura Lee och Daniel Gilbert på Strand

Division of Laura Lee, Strand 2011, Foto: Theodor Wilson/520

Det är säsongspremiär för klubben What We Do Is Secret. På scen väntas Daniel Gilbert med uppbackning av Division of Laura Lee, indiepunk-hjältarna från Vänersborg som även står som huvudakt denna kväll på Strand.

Det är en tämligen liten skara åskådare i publiken när Daniel ”Hurricane” Gilbert äntrar scengolvet. Inledande Bones är stark, slingan är också lika stormig och svängvänlig som man vill att den ska vara. Gilbert är som man förväntar sig att alla bra frontmän ska vara. Väldigt personlig, karismatisk och uttrycksfull. Tillsammans med bandet spelar han sin musik och allting känns i princip så långt från krystat som det överhuvudtaget går att känna på en klubbspelning i Sverige år 2011.

Under Daniel Gilberts spelning har lokalen hunnit fyllas på en aning lagom till Divison of Laura Lees första scenframträdande på länge. Detta är inget som märks av rent kvalitetsmässigt. DOLL är överlag denna kväll skrämmande tajta. Särskilt inledningsvis då de sätter en tydlig ton om hur deras läte aldrig enkelt kan definieras. Med en monstruöst stor kraft går de från en till synes obehindrad harmonisk och fridfull ljudslinga till en explosionsartad ljudvägg med ett tryck och ös av extremt sällan skådat slag.

Tyvärr avtar dessa crescendon av käftsmällar mot slutet vilket inte ger en uppryckning av samma slag som tidigare. Spelmässigt gör Division of Laura Lee allting rätt denna kväll. Jag kan dock inte förneka min personliga utmattning av att inte på slutet bli upplivad av samma kraft som tidigare under spelningen slagit mig sönder och samman.

  • Turk Turkelton

    Skriv inte bara om er musiksmak, bredda era vyer och skriv om techno, techno och mer techno. Medans ni skriver på er blogg bokar berns nattklubb några av världens största technodjs (damian lazarus, carl craig) och ni fattar inte det. Just sayin.

    VJ IS THE NEW DJ

  • Turk Turkelton

    http://youtu.be/btfoKGpVl5k let the children techno

  • Turk Turkelton