#II 6 — Putte i Parken 2011

Putte i Parken 2011

Veckans lista är inte så mycket mer än en upp-peppning inför den kommande veckans stora händelse: festivalen Putte i Parken. Varje år har festivalen växt något enormt, och i år lockar man besökare med bokningar som Ke$ha, Manic Street Preachers, bob hund, The Concretes, Maskinen, Håkan Hellström och många, många, många mer! Vi har här samlat ihop ett gäng låtar som man borde lyssna på innan det är dags, så se nu till att du lyssnar på dem. Öppna veckans lista med Spotify!

Little Dysfunk You — The Ark Spotify

The Ark spelade på Putte i Parken redan förra året, skillnaden nu är som bekant att detta med största säkerhet blir sista gången någonsin. ”Little Dysfunk You” kommer från albumet Prayer For The Weekend som bandet släppte strax efter att de slutat som överlägsna vinnare i den svenska Melodifestivalen. Denna låt sticker ut en aning jämfört med vad vi är vana vid från glamrockarnas sida. Något mer tillbakadraget och mystiskt vilket gör det hela riktigt spännande.

Your Love Alone Is Not Enough – Manic Street Preachers (med Nina Persson) Spotify

Ett av de mest klassiska rockbanden från England kommer väldigt oväntat att spela i Karlskoga i sommar. Roligt nog har de gjort en låt tillsammans med den tidigare Karlskoga-invånaren Nina Persson som vi känner mycket väl igen från banden A Camp och The Cardigans. ”Your Love Alone Is Not Enough” är en kraftfull och taktfast rocklåt man lätt sjunger med i efter att bara ha hört första refrängen. Vågar vi hoppas på ett gästspel av Nina när Manic Street Preachers äntrar scenen?

Djur Don’t Love MIR Yet – Slagsmålsklubben Spotify

Slagsmålsklubben är ett band som alla festivaler alltid borde boka… och allt som oftast gör det. Det var inte längesedan SMK senast var på plats på scenen i dalen belägen ungefär i mitten av festivalområdet som tillhör Putte i Parken. Då gick deras utrustning sönder mer eller mindre i varje låt, en av bandmedlemmarna slängde ut en gigantisk glasflaska fylld med vin i publikhavet och överlag var det ett sanslöst röj. Inget talar emot att det blir så igen.

The Monkey — Adam Tensta (med Spoek Mathambo) Spotify

Det avslutande spåret på Adam Tenstas senaste platta är en fet electroladdad låt med ett oräkneligt antal ”YO” flygande fram och tillbaka likt Borg och McEnroe i deras mest intensiva matcher. Ett på många sätt mycket trevligt möte mellan dansmusik och hip-hop som har potentialen att explodera live. När han spelade på Bengans under Record Store Day räckte det med tjugo minuter för att få undertecknad övertygad om hans storhet. Direkt från Stockholms förorter, ta för er Karlskoga.

Istället för musik: Förvirring — bob hund Spotify

Det är lätt att tappa bort sig på en bob hund-konsert. Saker staplas på varandra, sladdar viras kring halsar och kaoset är oundvikligt. Trots att de idag skriver lugnare musik som inte nödvändigtvis bjuder in till kravller framför scen plockas varje kväll det som gjorde dem berömda en gång i tiden fram. Njut av det, det är helt okej att bli förvirrad.

Before That Day — Paper Spotify

Bokningen av denna punkkrautens supergrupp, bestående av medlemmar från insomnade Audionom samt Bear Quartet, visar på en glädjande medvetenhet hos arrangörerna till vår värmländska festival. Hyllningarna av senaste skivan ”Mischmasch” har skänkt Paper en större publik och för de som besöker Putte I Parken och tycker om att dansa vilt vore det en skam att inte besöka Rockbaren på lördag klockan 22.30. ”Before That Day” utgör ett fint exempel på den melodiösa, drivande och lättillgängliga kraut – som ibland gränsar till EBM – och som Paper i Sverige är ensamma om att behärska till fullo.

Snälla bli min – Veronica Maggio Spotify

Måhända ett populistiskt val, men Maggio står utan tvekan för ett av årets bästa svenska album – något som inte kan uppmärksammas nog. Det talas ofta om att hennes livekvalitéer är begränsade och oavsett om detta stämmer eller inte är jag övertygad om att ett av festivalens största publikhav kommer gå att finna framför ”Stage of Joy” på fredagen klockan 19.00. Att hon är en hejare på kärleksballader manifesteras med denna vackra sång som är så hjärtskärande att tårarna inte är långt borta. Förhoppningsvis framförs den till en varm kvällssol.

A Very Ke$ha Christmas — College Humor College Humor

Visst, det är inte Ke$ha själv som har gjort denna video, men eftersom det inte är så mycket annat än just henne i fokus kan man anse att den duger till veckans lista. Det är sidan College Humor som ligger bakom detta hittepå där Ke$ha, eller Kesha Rose Sebert som hon egentligen heter, totalt crashar sin familjs julfirande, Ke$ha-style.

El Clasico — Looptroop Rockers Spotify

Riktigt vad man skall säga om denna låt är lite knepigt. Det är en av de där låtarna från Looptroop Rockers senaste skiva som har en förmåga att fastna lite på hjärnan. Denna låtens beat fastnar precis lika bra som Any Day:s första rader. Förhoppningsvis kan vi förvänta oss riktigt mycket av vad som antagligen är Sveriges största hip-hop-export just nu när de på torsdagen den 7e juli klockan 22:00 intar Stage Of Joy i Karlskoga.

Jump Into The Fog — The Wombats Spotify

The Wombats andra platta blev aldrig riktigt så stor som bandet kanske hade hoppats, och de lyckades aldrig riktigt toppa succéerna som Moving To New Yorkeller Let’s Dance To Joy Division, som antagligen kommer bli några av de låtarna som publiken skriker mest åt när bandet spelar på magnifika Dalen-scenen. Detta är en av de låtarna som, åtminstone om du frågar mig, utmärker sig bland de andra frånThis Modern Glitch.

Redaktionen

Du kan kontakta Redaktionen på info@femtjugo.se.