The Ark på Where The Action Is

Dagens spelning står inte ett gäng britter som är på toppen av sin karriär för. Det gör ett småländskt band som redan bestämt sig för att lägga av. Även fast glamrockens storhetstid har passerat och begravts ger The Ark allting lite mer än alla andra. Ola Salo ligger på scenkanten och sjunger i Clamour for Glamour, kläder byts kors och tvärs och det är helt underbart spexigt.

”Vi är inte bara här för att göra slut med er Göteborg, vi ska även göra slut med gud” proklamerar Salo innan bandets sista och en av de bästa singlar Breaking up with God spelas som tredje låt. Trots att The Ark är ett av Sveriges största pop/rockband och Where the Action Is är en av Sveriges största pop/rockfestivaler är det väldigt tydligt att publiken inte är här för att se på The Ark. Dem är ungefärligt lika uppskattade som Paulo Nutini, som om dem vore ytterligare ett förband i mängden. Vad den relativt stora men också oengagerade massan inte förstår är att det inte blir bättre än så här idag.

När Ola Salo iförd guldkläder och gigantisk fjäderkrage bärs omkring av en säkerhetsvakt under Calleth You, Commeth I märks det att The Arks bästa tid är nu och att dem slutar på topp. Det är magnifikt bra helt enkelt. Jag kan inte föreställa mig ett värdigare avslut.

 

  • carro

    Håller med!