Intensivt och imponerande

Äntligen kommer debutalbumet från supermystiska Is Tropical. En trio bestående av engelsmän med särskilt imponerande kunskaper i hur man sätter ihop elektropop det inte går att sitta still till.

Native To Play.com

Is Tropical, Betyg: 5, Bästa spår: Clouds (nr 6)

När det står ”Kitsuné presents” på ett album både vet man och vet inte vad som finns att vänta. Säkert är att den CD man hittar i fodralet kommer innehålla en ganska vågad elektronisk pop, samtidigt lär musiken som sådan vara högst oberäknelig och ingenting för nybörjare. Is Tropical lyckas dock undvika att slå oss i ansiktet med en massiv ljudvägg av hejdlösa mängder elektroniska beats. Detta är pop med finess!

Is Tropicals debutalbum heter Native To och är så oerhört franskt i hela sitt uttryck att man inte riktigt litar på det faktum att gruppen utgörs av tre engelsmän. Det går för övrigt att dra några, inte allt för långsökta, paralleller till den egensinniga pop vi känner igen från Sportsday Megaphone. Inledande ”South Pacific” känns också lite som ett Seeland där den anspråkslösa tonen lagts åt sidan.

Detta är ett mycket väl sammansatt album. Varje låt skulle kunna vara ett storslaget slutnummer på någon svettig klubblokalspelning för det känns verkligen som att de höjer intensiteteten för varje spår. På sina håll är tystnaden som normalt återfinns när ett spår på en CD övergår till ett annat helt obefintlig. Det är nästan som när en film bryts för reklam utan förvarning. Det som är olagligt i Sverige eftersom man i sådana lägen blir så oerhört mottaglig för reklamens budskap. Uppenbarligen fungerar det på mig – för jag är frälst.
SOUTH PACIFIC by ISTROPICAL