Familjen på Gröna Lund

Familjen, Gröna Lund 2011. Foto: Klas Eskilson/520

Just ikväll är det lite synd om Johan T Karlsson. En av Sveriges mest begåvade artister får exempelvis stå ut med en ljudanläggning som stått och dammat till sig under vintern.

Under ”Socker” krånglar ljudet så brutalt att Karlsson helt kommer av sig och tvingas genomföra låten med improviserade imitationer av en apa istället för text. Dessutom är medelåldern på publiken så låg att känslan av urspårad språkresa inte går att undgå när målbrottskillar får tag på vattenfyllda plastglas att våldsamt tömma över alla som råkar befinna sig inom den närmaste radien. Vidare är det uppenbart att Johan T Karlsson är ett betydligt större fan av Ninsun Poli än vad publiken är. Sångerskan får stort förtroende rakt genom hela spelningen men får sällan publiken med sig.

Trots allt blir det en någorlunda värdig Gröna Lund-debut för Familjen. Hits som avslutande ”Det var jag” sitter redan så djupt rotade i den Stockholmska indiedisco-själen att man blir imponerad av stämningen som uppstår. Det är också lätt att glädjas av den genuina entusiasm Karlsson visar för det faktum att det helt enkelt är fruktansvärt roligt att vara älskad stjärna.

Foto: Klas Eskilson
Text: Victor Lundmark

Redaktionen

Du kan kontakta Redaktionen på info@femtjugo.se.

  • http://www.pangeapop.se Pangea Pop

    Bra recension, snarlik uppfattning om upplevelsen.

    Riktigt schyssta bilder också !

    • http://femtjugo.se Klas Eskilson

      Kul att höra! Tack så mycket!