Veronica Maggio presenterar sommaren 2011

Veronica Maggio släpper idag sin tredje platta och slår sig ordentligt ned bland de större namnen i pop-Sverige, med riff man inte hört enmiljongånger tidigare till (inte direkt oväntade) texter om att gå hem från klubben på kvällen och förlorad vänskap.

Satan i gatan Bengans Spotify

Veronica Maggio, Betyg: 5, Bästa spår: Finns det en så finns det flera (nr 10)

Att lyssna på Veronica Maggios nya skiva är som att stiga in i hennes huvud. Det känns som att varje låt är dedikerad till en viss person, och hon har verkligen lyckats fånga det där som gör att man förstår hennes tankar och kännslor. Känslor och tankar som, enligt skivbolaget och då antagligen också Veronica på något sätt, handlar om sprucken kärlek, förlorad vänskap och känslan man får när man vandrar hem från klubben med nytt sällskap. När man kommer till det sjunde spåret, Alla mina låtar, där hon sjunger raden ”Det handlar om dig, det handlar om mig” blir tanken om att låtarna verkligen är dedikerade till någon – verklig eller fiktiv – person definitiv. Låtarnas innehåll leder onekligen till att albumet känns som ett sommaralbum. De är aningen mer nedstämda än glada – vilket man kan förstå. Ett popalbum som handlar om hur nöjd och nykär man är och hur bra man har det skulle ganska snabbt bli ganska ointressant.

Även musiken på plattan är riktigt bra, det är inte bara texterna som känns rätt. Med spåret Finns det en så finns det flera märks det att Maggio inte bara har talang, utan att hon på något sätt kan göra något som inte är så uttjatat som vissa popriff ibland kan vara. Betyget blir en femma, för det Maggio har gjort här är leder till att hon blir ihågkommen för en lång tid framöver.