Stabilt och riktigt bra

Looptroop Rockers är tillbaka med sitt femte album, det andra med suffixet Rockers. De fyra männen bakom albumet levererar som man kan förvänta sig hiphop i världsklass. Det är rakt-på-sak-rap de levererar gång på gång, konstateras det i recensionen av Klas Eskilson.

Professional Dreamers Spotify Bengans

Looptroop Rockers, Betyg: 5, Bästa spår: On Repeat (nr 6)

Looptroop (Rockers) har blivit det där bandet som liksom alltid finns där, utan att det är något negativt. De har varit med så länge så att man undrar hur ruskigt gamla de egentligen är. Sen inser man att de inte är så gamla som vissa andra i branschen, utan att de bara varit med sen de var unga. Promoe, Embee, CosM.I.C och Supreme har sedan 1991 levererat hiphop i världsklass över beats som totalt drar med dem som lyssnar på den utan att någon gång krisa och gå in i väggen. Sedan 1998 har de gjort det på ett skivbolag, David vs Goliat.

Hur är då detta album? Detta femte album? Jo, ännu en gång ger de lyssnaren hiphop med fantastiska rim, lagom arga texter och ordkedjor som etsar sig fast. Det gör de till beats som rycker med och sammarbeten som verkligen fungerar. Låtarna är i vissa fall ihopmixade så att beatet övergår i varrandra och låtarna upplevs som desamma över flera spårbyten.

Som vanligt är texterna i många fall politiska, i många fall biografiska och i alla fall upplevs de som ärliga. Texterna känns dessutom som att de har något värde, det är inte så mycket 99 problems (även om Jay-Z verkligen lyssnat med den låten!), det är inte så mycket om hur fantastiska de är i sängen, vilket man annars vanligtvis tröttnar på. Visst är det en hel del rader som är ordentligt självgoda, men de klarar av att få in dessa rader utan att det blir tjatigt eller irriterande.

För att sumera de tankar som här presenterats så är det ett riktigt grymt album. Det är hiphop i världsklass och det är verkligen det som världen väntat på i snart tre år. Det är Looptroop Rockers när det är som bäst, med hela gänget åter tillsammans.