Crocodiles på Cirkus

Crocodiles, Cirkus 2011, Foto: Victor Lundmark/520

Att vara förband är en otacksam uppgift. Speciellt när publiken betalat dyra pengar för att få se ett helt annat band stå på scenen. Det uppstår ofta ett lättare sorl strax bakom de främsta raderna och ingen är egentligen särskilt intresserad av vad du har att komma med i konkurrens med barhäng och ett sista toalettbesök innan den ”riktiga” showen ska börja. Under dessa förutsättningar får man säga att Crocodiles lyckas ganska bra.

Bandet från San Diego hade dagarna innan Stockholmsbesöket en egen spelning på Debaser i Malmö. Då deras noisepoppiga sound känns som gjort för att få mindre klubbar att växa och vibrera är det inte en alltför vågad gissning att de kom bättre till sin rätt i Skåne. Ljussättningen känns till och med anpassad för att få Cirkus väldiga scen att se liten och inrökt ut.

Mitt i skenet av det dunkla strålkastarljuset står så mannen som ser till att Crocodiles ändå lyckas växa i arenaspelningarnas stora kostym. Sångaren Brandon Welchez känns rakt igenom som en genuin rockstjärna. Sättet han liksom vrider sig runt mikrofonstativet likt en mer aggressiv Julian Casablancas, kombinerat med skinnjackan och det faktum att han bär solglasögon trots att det är så mörkt att det knappt går att se fötterna framför sig är ett gäng underbara attribut som förhöjer Crocodiles närvaro flera nivåer. Bandet bjuder också på en magnifik avslutning i form av ”I Wanna Kill”.

Men det är inte utan att man önskar att det hela hade skett på Strand istället…