Idétorkans antites

Den 16 februari kommer Bright Eyes till Debaser Medis för att ge en konsert som sedan länge är utsåld. Trots en redan lång karriär tycks Conor Oberst och hans band producera musik med samma entusiasm som om de just lärt sig sina första ackord. Nya albumet är en styrkedemonstration! Läs mer om våra betyg och läs alla recensioner!

Recension av The People’s Key megastore

Bright Eyes, Betyg: 5, Bästa spår: Shell Games och Triple Spiral (nr 2 och nr 7)

Det är lite skrämmande att någon som inte ens fyllt 31 år redan hunnit uträtta ungefär lika mycket som gemene man i bästa fall klarar av på den dubbla tiden. Conor Oberst, frontman i Bright Eyes, har skapat högklassig indiefolkrock i en takt som få, om ens någon, kan hålla jämna steg med. Nya ”The People’s Key” känns så självklar från första till sista spår och det är inte utan att man blir imponerad.

Bright Eyes har förmågan att snickra ihop den där sortens låtar man vill dela med sig av. Låtar man länkar till från sin Facebookstatus, inte för att underförstått antyda ”Hallå, ni minns väl att jag fortfarande existerar”, utan helt enkelt för att det vore förbaskat tråkigt om inte hela världen fick höra dem.

Med ”The People’s Key” statuerar Conor Oberst, Monsters of Folk-Mike och Nate Walcott exempel på hur man helt och hållet producerar en smakfull skiva. Det känns jordnära samtidigt som man siktar mot stjärnorna och i viss mån också når dit.