Liveblogg: PSL på festival

Vi har gjort det förut, och vi gör det ikväll igen. Vi rapporterar live om PSL På Festival som idag åker tillbaka till Way Out West. SVT2 är kanalen som gäller, 22:45 är tiden. Vi drar igång vid 22:40! Klicka på Fortsätt läsa-knappen för att följa inläggen. Sidan uppdateras automatiskt!

Liveblogg

23.14 Och med det säger PSL och vi god natt. Vid tangentbordet idag satt Klas. Tack så mycket och sov gott!

23.13 Publikfireri, följt av att Lykke Li tappade rösten. Hon säger att om publiken inte vill ha henne när hon har en dålig dag förtjäner de kanske henne inte alls.

23.10 På en blinkande scen: Lykke Li!

23.09 För att se mer Harlem än det som syns nu, alltså Psychadelic Tits, hänvisar de till svt.se/psl! Vi får här se vad de menar med konkurensen på klubbarna. Fullsatt!

23.07 Harlem krossar glas i inslaget om deras mat! Godis, öl och frukt är det som gäller!

23.06 Anna von Hausswolff är med för andra gången in programmet och sjunger tillsammans med [ingenting]s sångare. Potentiellt framtida studiosamarbete?

23.05 Harlem säger “We’re not playing at the festival, we’re actually playing more at the after parties” efter att ha tömt bilen.

23.04 Konkurrensen för att komma in på klubbarna är stor, och det gäller att timea allt in i minsta detalj. Bittrare rockare berättar om kvällen innan — det är inte lätt när det är svårt.

23.02 Iggy hoppar runt till Search and Destroy som om han fortfarande var 20 år gammal, och publiken gillar’t.

23.00 Ebbot skämtar om att WOW är precis som alla andra festivaler, och sekunden efter går “The fucking Stooges” upp på scenen.

22.59 I bakgrunden hör vi The National medan Mattias Bärjed från TSOOL pillar på gitarren.

22.58 Lykke Li skryter lite lagom om sina kläder. Svart verkar vara ett genomgående tema i denna “fashionabla” samling. Innan spelningen är det Talib Kweli och vitaminer som gäller!

22.57 Marina Diamandis från Marina and The Diamonds säger att ungdommar har profilerat sig i sina kläder sedan 50-talet. Flera festivalbesökare håller med!

22.55 En svettig Ebbot dubbelkollar så att det gick bra, och säger att han inte gick ut för fullt. Iggy Pop kommer ändå göra det, säger han, så att det skulle bara kännas löjligt.

22.54 Nu är vi med Lykke Li igen, som berättar om vilken skitunge hon har varit. Hon meddelar att hon ska köra på som om det är det sista hon gör.

22.51 TSOOL spelar programmets första låt: Second Life Replay.

22.50 Vi får se bilder på en sammanbiten Mattias Bärjed. Och hör Ebbot berätta om sina minnen från 70-talets  Slotsskogen.

22.48 PSL himself hälsar oss välkomna till den creddiga festivalen! Kvällens avsnitt heter “En obekväm orgasm”.

22.47 Lykke Li berättar om hur det känns att spela helt nya låtar på Södra Teatern i Stockholm.

22.46 Och det är igång! Vi börjar direkt med en sugen Lykke Li som trummar!

22.45 Med i kvällen avsnitt är bland andra Lykke Li, Ebbot och Iggy and The Stooges. Läs mer på PSL!

22.44 Ikväll handlar avsnittet som sagt om Way Out West — hela Sveriges flaggskepp av “vuxna” festivaler.

22.42 Då var klockan mer än 22:40! Nu väntar vi bara på att Kulturnyheterna ska ta slut!

22.10 Hjärtligt välkommen hit vid 22:40 då vi drar igång livebloggen!