Två tredjedelar kvalitet

Det senaste kapitlet i stjärnskottet Robyns historia är en trilogi som nu, i och med den tredje delen avslutas. Helheten hyllas medan den tredje delen sågas i Klas Eskilsons recension av den nya delen och helheten. Fortsätt läsa för att förstå vad vi menar. Läs mer om hur våra betyg fungerar och läs alla recensioner!

Body Talk pt. 3 spotify bengans

Robyn, Betyg: 2, Bästa spår: Indestructable (nr 1)

Med Body Talk-trilogin har en stor del av musikvärldens fokus fallit tillbaka på Robyn efter att ha varit borta från henne ett tag. Hon har övertygat musikindustrin om att hon fortfarande är så brilljant som så många tyckte hon var 1997 när debuten kom. Med denna, tredje, skiva tycker jag dock att hon går ifrån det briljanta.

Förutom att skivan till två tredjedelar består av redan utgivet material, vilket är tråkigt, så är de nya låtarna helt enkelt inte riktigt lika klockrena. De låter mer som Cascada eller vilken tjej som helst som har blivit hittad av någon pengagalen producent och får sjunga till musik som låter som att det är gjort i Apples GarageBand. Ett sett att upptäcka ett misslyckande är att man gång på gång väljer att gå vidare till nästa låt eller lyssna på något helt annat. Utifrån denna tanke så har vi här ett misslyckande.

Vidare så verkar de i mixandet av detta album haft ont om inspiration, den enda effekten som används på Robyns sång, och sången i allmänhet för den sakens skull, är att upprepa den så att den hackar till och skapar ett trummliknande ljud. Spännande i en låt, kul i två, förbannat tråkigt i fem. Jag kan inte sluta häpnas av hur de kunde gå ifrån något som verkade så lovande. Robyn var på god väg att lyckas med något som inte många lyckats med — att ge ut tre album tätt inpå varrandra där alla levererar bra musik. Nu blev det istället två riktigt bra och ett dåligt. Synd.

Body Talk (Albumet och trilogin) spotify bengans

Robyn, Betyg: 5, Bästa spår: Fembot (nr 1), Don’t Fucking Tell Me What To Do (nr 2) och None of Dem (feat. Röyksopp) (nr 9)

I Body Talk-albumet summeras de tre albumen i serien, och du får det bästa av 2010 års Robyn serverat för dig. I trilogin visar Robyn att hon är här för att stanna, något som kan visas av att vi summerade vår recension av Body Talk pt. 2 med orden ”Liten men störst”. Hon levererar en trilogi som nästan omedelbart blir en klassiker, men för att uppnå bästa betyg så skulle vissa låtar plockats bort. Det blir snarare kvantitet än kvalitet.