Festivalsommar 2011 – Vad är på gång?

Tänk såhär: Desto längre in i vintermörkret vi kommer, desto närmare är vi festivalsommaren 2011. Redan nu börjar arrangörerna släppa en del nyheter men inte minst en och annan bokning! Allt för att du ska önska dig just deras festivalpass i julklapp. Så vad kan vi då notera på festivalfronten?

Till att börja med kan sägas att Emmaboda (28/7-30/7) släppt sin första akt. En riktigt trevlig bokning i form av hypade Two Door Cinema Club och deras studsiga samt fartfyllda indiepop. Vi flyttar oss vidare till Värmland och Karlskoga där Putte tröttnat på regnet i sin park och därför bytt datum. Putte i Parken 2011 kommer därför hållas i början av juli (6/7-9/7) istället för slutet. Inga bokningar bekräftade ännu. I huvudstaden ska nykomlingen Stockholm Goes Alternative (17/6-18/6) bjuda på Goth och synthpop. Funker Vogt och Assemblage 23 hör till de första bokningarna där. På jättefestivalen Peace & Love (28/6-2/7) bjuds det på både Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray, men även amerikanske hiphop-profilen Sage Francis, allas älsklingar Maskinen samt strålande The Sounds. Slutligen går vi tillbaka till Stockholm där det ännu inte går att säga så mycket om Popaganda 2011. Dock kommer en av årets bokningar på efterlängtat återbesök, fast denna gång på Strand.  Franska duon Jamaica är det som kommer på besök den 3 december.

Vet du något mer? Vilket band skulle du vilja se och på vilken festival skulle du vilja se dem? Skriv din åsikt i kommentarsfältet!

Victor Schultz

Du kan kontakta Victor på victors@femtjugo.se.