Liveblogg från Popaganda

Vi är på plats på Popagandas releasefest! Se livebloggen här nedan för att höra om allt som händer på plats.

Stora delar av lineupen har släppts. Huruvida det kommer fler namn eller ej är ännu oklart. Namnen som än så länge är klara är:
The xx
Hot Chip
Kate Nash
Jens Lekman
Jessie Ware
El Perro Del Mar
Makthaverskan
Taken By Trees
Noah and the Whale
Sibille Attar
MS MR
Totally Enourmous Extinct Dinosaurs
Syket
Amason
Chloe Howl
Beatrice Eli
Systerskap

Enligt uppgift ska allt dyka upp på popaganda.se inom kort.

Liveblogg

19.47

My baby baby German boy! Makthaverskan kommer också! Det här gillar vi verkligen. Ett band som har haft något av en tuff vår, misshandlad trummis och inbrott i replokalen

19.44

Ja det är ju The XX som kommer. Lite oväntat och lite vågat med väldigt kul! Bandets tredje festivalspelning i Sverige.

19.39

Vad jag minns av den spelningen var det övervägande positivt trots vädermisären festivalen plågades av.

19.39

Noah and the Whale! Senaste gången vi såg dem var i ett oerhört regnhärjat Hamburg på Dockville.

19.36

Just nu ser det ut som att Popaganda gör en Stockholm Music & Arts 2012 och blir enda svenska festival att boka fler kvinnliga än manliga artister. (Rätta mig gärna om jag har fel)

19.35

K a t e N a s h

19.34

Jahaja, snart hälften av alla artister som ska upp. Det verkar helt klart lovande. Kan det vara så att de precis som 2010 har en riktig superbokning i bagaget?

19.32

Betydligt fler kvinnor på årets line-up. Jessie Ware är nästa namn ut.

19.30

Nej men! Fantastiskt! Chloe Howl till årets Popaganda! Förutom att hon gör fantstisk elektronisk pop gillar hon även svensk musik och är mycket underhållande att följa på twitter! Det här börjar verkligen arta sig.

19.28

@plainjaine063 twittrar att Popaganda tycks ha tagit åt sig av kritiken från föregående år om jämställdhet i bokningarna. Visst verkar det så.

19.26

Nytt band på scen! Popkollos live-kareoke-band även husband. Vi gillar Popkollo! Kom ihåg. Ni kan vinna biljetter på twitter. #popa13

19.25

Line up so far: Jens Lekman, El Perro Del Mar, Amason, Beatrice Elli, Sibille Attar och Syket!

19.24

Se där ja! Beatrice Elli och Amason också! Twitterfolket tycks nöjda med vad som bjuds. Snart kommer kören tillbaka också!

19.20

Bara svenskt än så länge. Frågan är om det lönar sig att boka lokalt och tryggt i dagens svåra festivallandskap eller om det är bättre att gå hårt ut. Än så länge safear Popaganda något väldigt, ingenting dåligt men ingenting spektakulärt. Det kanske är det som är nyckeln till att överleva. Jag är osäker.

19.18

Nu följer tre band på rad vars musik spelas upp. Ingen tävling annoncerar Tom Jerry Boman. Först ut är Syket. Undertecknad tyckte att deras spelning på Popaganda 2011 inte var så mycket alls att hänga i julgran. Intressant att se hur det blir i år.

19.16

Nej men se där! Popaganda fortsätter med svensk pop. El Perro Del Mar är nästa band ut. Ännu ingenting oväntat eller någon superbokning. Men en hel del kvar. Förhoppningsvis kan El Perro Del Mar överträffa helgens bedrift i Göteborg.

19.14

Hej! Vi må vara lite försenad pga diverse omständigheter men nu kör vi! Först ut till festivalen är Jens Lekman och Sibille Attar. Känns inte helt oväntat och samtidigt ganska trevligt! Jens Lekman var mycket bra förra veckan på Knarrholmen.

16.17

Hejhej! Livebloggen drar igång lite senare ikväll.
/Klas

Redaktionen

Du kan kontakta Redaktionen på info@femtjugo.se.