POPCAST #4 (Med låtpremiär)

Dags för en ny episod av POPCAST – 520:s egen podcast! Vi har nått fram till det fjärde avsnittet och har denna vecka fått äran att bjuda på en låtpremiär. Mot slutet av podcasten premiärspelas nämligen ”Låt mig aldrig bli en sån som du”. Det är en helt ny singel från Bräkne-Hoby (Lars från Billie the Vision and the Dancers!). Längre ner i detta inlägg kan ni läsa en intervju med Bräkne-Hoby där han berättar om låten.

Som vanligt har vi satt ihop en spellista med låtar från några av de artister och band som nämns i podcasten. Listan hittar ni till höger om detta inlägg.

Veckans Popcast finns som vanligt på iTunes samt här på sidan. Här kan du ladda ned veckans avsnitt.

Bräkne-Hoby om ”Låt mig aldrig bli en sån som du”:

Berätta historien bakom handlingen i ”Låt mig aldrig bli en sån som du”.

”Först dök refrängen upp i huvudet – ”låt mig aldrig bli en sån som du”. Den flöt på så bra men samtidigt bävade jag för vad resten av texten skulle behöva handla om. Det vill säga: tärande människor. Inget roligt att deala med. Så jag försökte hitta anledningar att inte skriva färdigt låten. Jag städade bakom spisen och rengjorde min bärnstensamling bland annat. True story. Men låten lämnade mig inte i fred. Så jag skrev en vers om tärande offentliga människor, och en vers om personer i min direkta omgivning. Då var jag helt slut. Då, som ett brev på posten, kom plötsligt sista refrängraden till mig – ”låt mig bli lite likadan som du”. Jag hoppade av glädje och sista refrängen och versen handlar om hopp och om människor som jag på ett eller annat sätt älskar (Faktiskt ännu mer i videon än i själva texten. Men jag hade videon i huvudet under tiden jag skrev låten). Jag älskar kontraster i låtar och jag är väldigt nöjd med hur låten blev på grund av sista refrängen.”

Vad var det sista du förändrade i låten innan du kände att den var klar?

”Jag lästa precis igenom textskissen och märkte att jag inte tagit bort nånting från första utkastet. Det är ovanligt. Men jag la till några pukor på bridgen fem minuter innan jag skulle åka och mixa låten. ”Pukorna låter så brutala!”, skrek mixerkillen och dreglade mentalt.”

Finns det någon detalj du är extra nöjd med i låten? 

”Som jag nämnde tidigare är jag väldigt glad över låtens sista tredjedel. Så specifikt är min favoritdetalj i låten textraden ”så kom du plötsligt in i mitt liv”. Jag känner att allting är möjligt varje gång jag sjunger den.”

Redaktionen

Du kan kontakta Redaktionen på info@femtjugo.se.