P3 Guld 2013

Martina Thun & Soran Ismail. Foto: Micke Grönberg/SR

Martina Thun & Soran Ismail. Foto: Micke Grönberg/SR

Igår gick årets upplaga av P3 Guld av stapeln. Priser i kategorierna årets artist, låt, nykomling, dans, grupp, pop, hiphop/soul, rock/metal samt Guldmicken som delas ut till bästa live-akt delades ut. Det finns inte så mycket att säga om årets produktion. Som de allra flesta tidigare år var det välproducerat och verkade påkostat. Förutom några för många missar med ljudet flöt det mesta på alldeles utmärkt.

Programledare i år var Martina Thun och Soran Ismail. Tillsammans höjde de nivån på årets upplaga av galan i förhållande till hur det var förra året, då skämskudden var uppe under stora delar av sändningen.

Som sig bör så spelade ett gäng band och artister live. Bland dem hittar vi Johnossi som för första gången framförde ”Gone Forever”. Denna gång var de även ackompanjerade av Martin Hederos från The Soundtrack of our Lives på klaviatur och Lars Winnerbäck på trummor. Se framförandet nedan.

Andra extra nämnvärda uppträdanden är Gnucci (tidigare med tillägget Banana) som tillsammans med Mash Up Intl framförde några låtar och oannonserat gästades av Timbuktu.

Samtliga vinnare

Årets artist – Linnea Henriksson
Årets låt – ”I Love It” med Icona Pop
Årets nykomling – Norlie och KKV
Årets grupp – Kent
Årets pop – El Perro del Mar
Årets hiphop/soul – Lbyrinth
Årets dans – Swedish House Mafia
Årets rock/metal – Meshuggah
Guldmicken – Maskinen

Vi kan alltså konstatera att temat på förra årets P3 Guld, ”Korvfest”, i år vart bortbytt. Skönt det!

Galan går att se i dess helhet på SVT Play i 29 dagar till.