Foto: Theodor Wilson/520

FIDLAR på Tivoli Oudegracht

UTRECHT. I samma sekund som FIDLAR kliver upp på Tivoli Oudegrachts temporära andra scen och säger att de ska spela ”Cheap Beer” börjar man ana vart den här kvällen ska ta vägen. Men oavsett hur vilda scenarion jag målat upp i huvudet är jag inte ens i närheten av att ha rätt. Det här är väldigt mycket galnare än vad en människas hjärna kan tänka sig.

Att gå på FIDLAR-konsert är Holländarnas substitut för studentflak. Det dröjer inte länge innan bandets frontlinje, det vill säga alla utom trummisen Max (han som inte kan surfa, ni vet), är plaskblöt av öl.  Våghalsig crowdsurfing är mer regel än undantag och mitt i detta skolboksexempel på garagerockparty är det lätt att glömma bort den musikaliska genialitet som bandet besitter.

Poängen med FIDLAR är att de behärskar alla genrer så länge de får sätta ordet ”garage” före. ”Awwwkwaarrrddd” lutar åt garagepop medan exempelvis ”Wake Bake Skate” mer känns som typisk garagerock. Live visar de även prov på en stenhård garagepunkig sida jag inte upptäckt tidigare.

Det är rakt igenom fenomenalt.

Redaktionen

Du kan kontakta Redaktionen på info@femtjugo.se.