Veckans film #1.2 — Daniel Gilbert

Tredje årsupplagan av Veckans film är nu äntligen i rörelse efter några månaders uppehåll.

Soloartisten Daniel Gilbert gav tidigare idag ut singeln The Soul Of A Fool. Till låten The Smell of Thunder, som är singelns b-sida släpptes även en musikvideo. Filmen beskrivs som en ”psyched out version” och visar närbild på musikern liggandes på en gräsplätt samtidigt som han fortsätter spela med i låten. Drygt en och en halvminut in i filmen hissas göteborgaren upp i luften och blir hängandes upp och ned och fortsätter. Videon är även inspelad med inverterade färgeffekter, därav den psykedeliska beskrivningen.

Förra veckan kom det även fram att Gilbert tar en paus från det över tio år långa samarbetet med artisten Håkan Hellström. Ett samarbete där han sedan starten av (även innan) Hellströms solokarriär figurerat som hans högra hand och närmsta vapendragare.

Lyssna på nysläppta singeln The Soul Of A Fool via Spotify uppe i högermarginalen. Singeln finns även att köpa i form av en 7-tumsvinyl och via iTunes. Enligt skivbolaget Gaphals nämns även att Gilberts nästa fullängdsalbum är i produktionsstadiet.