Foto: Klas Eskilson/520

Twin Shadow på Debaser Slussen

Medan många av er säkert satt i soffan eller på diverse barer runt om i Stockholm igår kväll och kollade på EM så var vi på Debaser Slussen, där Twin Shadow stod för kvällens underhållning. Jag tror att ni andra drog nitlotten, då George Lewis Jr och de andra tre musikerna uppträdde likt världsmästare.

Kvällen började stabilt med ”Shooting Holes”, och trumslagaren slår världsrekord i trum-misshandel. Sedan dröjde det inte länge innan vi fick höra ”Five Seconds”, kanske en utav de vassaste låtarna på den nya skivan ”Confess”. Det kändes lite otaktiskt att ha framföra den så tidigt under kvällen, då bandet sedan kämpade i uppförsbacke ett tag för att uppnå den briljans och elegans de utstrålade under denna sanslösa låt.

Men det är ju klart att George Lewis Jr och de andra vända på det hela. Det var som om han själv kände på sig att det gick lite segare, och publikens entusiasm började avta. ”Patient” var därför den perfekta räddningen, och sedan var det alldeles för enkelt. Det blev fler världsrekord, bland annat i intimt och charmigt mellansnack. ”Run My Heart” kan ha varit det sjukaste och bästa livemusik någonsin har erbjudit. Vi hade redan glömt besvikelsen som följde ”Five Seconds”, och svävade bland 80-tals moln en vacker sommarkväll.

Låtlistan bestod i första hand av det nya materialet, men extranumret bestod enbart av ”Forget” från debutskivan med samma namn. Denna, liksom flera andra låtar under kvällen var en uppvisning av hur tajt man kan vara som band. De spelade med varandra, för varandra, och hade kanske även roligare än oss i publiken. ”They’ll give us so much to forget” sjöng de. Men som musikentusiast erbjöd Twin Shadow knappt något man vill glömma.

Foto: Klas Eskilson
Text: Filip Claesson