The Vaccines på Blue Stage

Årets upplaga av Hultsfredsfestivalen har utan tvekan många goda sidor men det mest påtagligt negativa är ljudkvalitén på Blue Stage. Det känns långt från kul att band med riktigt bra låtar och relativt stor potential att lyckas live, till exempel Den svenska björnstammen, begränsas av att det helt enkelt är nära omöjligt att lyssna på. Så är även fallet för brittrockens för stunden största förkämpar.

The Vaccines präglas för dagen av tre saker: nya låtar, trummor á la hårdrock och trötthet. Det är långt från världens piggaste band som går på klockan halv fyra. Det är lite tråkigt att ett av festivalens större dragplåster väljer att ligga på latsidan. Det krävs nämligen inte överdrivet mycket av The Vaccines för att de ska uppträda med sitt material. Dock krävs det desto mer för att det ska bli någonting vettigt av det.

I dag verkar det inte finnas några överdrivna ambitioner av att anstränga sig till det yttersta. Justin Young struttar omkring på scenen och sjunger lagom lojt medan bandet runt omkring kör på rutin. Möjligtvis låter grundljudet det riktigt bra, men det som strömmar ut genom högtalarna är endast ett brus där bastoner och cymbaler skriker högst. Det nya ännu osläppta materialet som bandet bjuder friskt på låter inte heller särskilt kul. Det är ärligt talat en riktigt grå stund i eftermiddagssolen. När kvartetten går av är ungefär hälften av de ursprungliga besökarna kvar. Välförtjänt, i allra högsta grad.

 • Vidar Drakenberg

  jag vill dock säga att jag tycker att akter som James Blake och Bombay Bicycle Club hade otroligt bra ljud på blåa scenen, spec James :)

  • Klas Eskilson

   Det håller jag med om! Vid Bombay kändes det som att det hade lossnat lite. Sen slant de igen.

 • bröök

  Även M83 lät fantastiskt, för att inte tala om det visuella