Hultsfred
Foto: Klas Eskilson/520

Markus Krunegård på Green Stage

Man vet alltid vad man får när det gäller Norrköpingssonen Krunegård. Stabilitet är någonting som präglar eftermiddagens framträdande, men toppar som mest baseras på hits från album med några år på nacken. Sentimental men väldigt glad, stegar en något mognare Markus Krunegård ut på festivalens största scen.

Alltför tidigt blir det uppenbart vad publiken på plats är här för att se. Markus Krunegård väljer att spela material från det senaste släppet ”Mänsklig värme”. Materialet är sig är inte alls svagt, men det lämpar sig inte alls för en festivalscen en varm eftermiddag. Snarare skulle Södra teatern vara mer passande. När Markus + band drar igång ”Hela livet var ett disco” är responsen nästan löjlig. Då ska vi inte ens nämna ”Jag är en vampyr” och ”Hollywood Hills”. Det blir då en fest utav dess like.

Avslutande ”Korallreven och vintergatan” ackompanjeras av hundratals människor som lämnar publikområdet. Det måste inte vara ett tecken på att Markus Krunegård nya material inte är värt att lyssna på. Bara att dagen inte är lämpad för det Krunegård hoppades att den skulle vara. Krunegård mellansnackar om att han kvällen innan inte kunde sova, för att spela på Hultsfredsfestivalen är som att somna innan julafton. Det är en vacker vision som kanske inte riktigt slår in. Markus är stabil, men inte mer.

Foto: Klas Eskilson
Text: Rasmus Jerndal