Hultsfred
Foto: Rasmus Jerndal/520

French Films på Yellow Stage

Det är alltid kul med band som gör någonting oväntat, på ett eller annat sätt. Vårt östra grannland har aldrig varit överdrivet känt för sin surfpop. French Films är ett, i inspelad version, mycket trevligt exempel på hur globala musikstilar i dag är. Denna eftermiddag är det, inte lika bra. Trassligt ljud och sura vakter hjälper inte direkt till på traven.

Det börjar ganska bra. En proppfull dansbana där publiken fullkomligt kräver pop om tonåren skriker vilt medan gitarrmelodier snyggt byter av varandra. Sedan händer något. Samspelet på scen är detsamma, men känslan når inte ut. Det är i allra högsta grad tråkigt. Musiken håller hög klass, men framförandet kan inte bära upp den känslan som annars så tydligt lyser igenom. Kanske är det den relativt katastrofala ljudkvalitén som konstant irriterar undertecknad till förbannelse som förstör. Det är tråkigt att man inte ger ett band som French Films en ärlig chans att gör någonting riktigt bra av fyrtiofem minuter.

Överlägset bäst är ”Escape In the Afternoon”. Bara för att har vakterna då fått för sig att publikens röj är lite för hårt och lite för mycket. Priset som dagens otrevligaste går till vaktchefen som väljer att pausa en spelning som för majoriteten av besökarna är väldigt underhållande. Personligen tycker jag inte att ett sådant uppträdande är okej. Det förstör och får människor att välja bort festivaler i framtiden. French Films förtjänar en ärlig chans nästa gång. Potentialen finns i allra högsta grad där, men i dag kan jag inte tycka att det är någonting annat än mediokert.