Mailintervju

Ewert & The Two Dragons: ”Vi gör alltid en gruppkram. Annars kan vi inte gå på scenen.”

520-redaktionen mailade några frågor till Ewert Sundja i Hulstfred-aktuella bandet Ewert and the Two Dragons. Gruppen är just nu mitt uppe i sin Europaturné.

Hur ser en vanlig dag på turnén ut?
En vanlig dag vaknar vi ganska tidigt (vanligtvis mellan åtta och nio på morgonen) och kör till nästa stad. När vi kommer fram lastar vi in alla utrustning. Sen kopplar vi in det och soundcheckar. Middag följer på det och sen börjar vi försöka komma in i vårt spelningsmode. Det innebär för det mesta lite fysiska aktiviteter och lite band- och crew-häng. Efter spelningen plockar vi ihop all utrustning, packa in det i bilen och åker till hotellet. De flesta dagar är också fullproppade med intervjuer och liknande.

Vad har varit turnéns höjdpunkt? Har det hänt några olyckor eller missöden?
Det är svårt att komma på en specifik händelse. Turligt nog har vi inte varit med om några olyckor och allt har flutit på smärtfritt. Det bästa som hänt på senare tid är nog en stor spelning på Europavox-festivalen i Frankrike, och en liten mysig spelning i Basel.

Vad ser ni fram emot mest?
Vi ser fram emot alla festivalspelningar vi har bokade i sommar. Vi kommer spela tillsammans med några riktigt bra band, så det ska bli spännande.

Är turné-livet som ni hade förväntat er?
Jag måste svara ja på den frågan. Vi har haft turen att se flera spelningställens kapacitet växa mellan varje gång vi besökt dem. För oss handlar det bara om att dela med oss av vår musik med så många som möjligt.

Har ni några särskilda riter i bandet?
Vi gör alltid en gruppkram. Annars kan vi inte gå på scenen.

Är det något ni saknar på turnén?
För min del så saknar jag nog min fru och mitt barn mest. Jag vet att Erki saknar sin bekväma kudde, Ivo saknar sin säng och Kristjan saknar sin flickvän.

Vad gör ni efter turnén? Finns det några planer på en uppföljare till ”Good Man Down”?
Albumet håller precis på att släppas i flera länder i Europa, så 2012 kommer bli mest turnerande och försöka få så många som möjligt att höra albumet. Vi skriver nya låtar hela tiden och jag är säker på att nästa album kommer någon gång 2013.