The Stone Roses-feber i England idag

Coventry/Stockholm. Onsdagkvällens oväntade comeback-spelning med The Stone Roses har varit dagens samtalsämne i England. Både radio och tidningar har dedikerat dagen till att hylla bandet som inte gjort en spelning på 16 år. Förväntningarna inför denna exklusiva show i Warrington, vars biljetter släpptes bara timmar innan konserten började, var otroligt höga. Engelsmännen verkar vara otroligt taggade och glada över att The Stone Roses comeback äntligen är i full rullning.

Många påstod att gruppen ”aldrig spelat såhär bra tidigare”, bland dem fanns Andrew Rudder som intervjuades av BBC. En annan, Tom Six, sa efter spelningen att sångaren Ian Brown ”inte kunde sjunga, men det har han i och för sig aldrig kunnat”. Det var precis så han mindes the The Stone Roses.

Även i Sverige uppmärksammades konserten, om än i mindre utsträckning. Hultsfredsfestivalen, som om några veckor får besök av bandet, skrev såhär på sin Facebooksida: ”I bättre form än någonsin bjöd de på ett smakprov av vad vi har att vänta oss på Hultsfred, helt fantastiskt!”. På Aftonbladets hemsida nämndes att Liam Gallagher fanns i publiken.