Nytt Khoma-album i höst. Lyssna på snutt från skivan

Tidigare idag skrev Umebandet Khoma på sin Facebook-sida att det album som gruppen jobbat på under vintern och våren nu är färdigt och kommer att ges ut under kommande höst. Anledningen till detta är att bandet tycker att både albumets- och bandet musik inte passar lika väl in på senvårens- och sommarens klimat som på hösten.

Albumets titel är ”All Erodes” och låtmaterialet som kommer att ges ut är låtar som skrevs till bandets tre föregående fullängdsalbum (Tsunami, The Second Wave och A Final Storm) mellan åren 2003 och 2010, men som då valdes bort i sista stund. Bandet skriver även att detta är en avslutnig på ovannämnda albumtriologi och att albumet förmodligen endast kommer att ges ut i en limiterad upplaga.

I en artikel i Folkbladet berättar sångaren Jan Jämte att bandet kommer att fortsätta spela musik efter utgivningen av ”All Erodes”, men att det kommer att bli en aning annorlunda. De kommer bland annat att tillsätta några utav deras tidigare live-musiker i inspelningssammanhang. En turné planeras även till hösten.

En s.k. teaser för låten Dead Seas finns nedan att lyssna på:

Tidigare i vår släpptes även denna förhandslyssning: