En förhoppning om dåligt väder

Bass Drum of Death, Foto: Victor Lundmark/520

På lördag gör jag solodebut som DJ. Ska spela skivor (läs: illegalt nedladdade MP3-filer) på Debaser Slussen innan oslagbara Bass Drum of Death tar över kvällen. Jag har byggt upp ett låtbibliotek under några veckors tid men behöver fortfarande fylla på med typ en extra halvtimme musik. Vill inte riskera att det blir tyst i högtalarna.

Min största fiende och kvällens potentiella sabotör för egen del har jag hursomhelst redan identifierat. Sommarvädret. Dagens värmebölja i huvudstaden ser ut att hålla i sig, men jag håller alla tillgängliga tummar för att himlen ska erbjuda plågsamt hagel när lördagseftermiddagen övergår i kväll. Att stå bakom DJ-båset på Debaser Slussen har varit en dröm ett tag. Nu hoppas jag alltså bara att stockholmarna får en anledning att häcka inne på klubben istället för på den uteservering som uppenbart blir betydligt mer lockande om termometern närmar sig tjugo grader. Om någon läser detta så ber jag er att komma förbi. Min mormor har redan nobbat inviten.

En sak jag funderat mycket på är om det är okej att spela samma bands musik flera gånger. Håller just nu på att bli allt mer förtjust i Bleeding Knees Club och deras fulländade album Nothing To Do. Kanske kan köra någon låt i början och någon i slutet?

Det ska hursomhelst bli grymt att se Bass Drum of Death igen. Tredje gången i ordningen. Förhoppningsvis får jag även tillfälle att träffa dem för tredje gången. John och Colin må se galet badass ut på officiella pressbilden, men den erfarenhet jag har av dessa herrar tyder på något helt annat. Väldigt schyssta killar. Ska också bli kul att kolla in deras nya fotbollsinspirerade merch. John Barrett är nämligen något så ovanligt som en amerikan med stort intresse i ”vanlig” fotboll. Det kan man lära sig av att följa honom på Twitter.

Men som sagt; kom förbi Debaser Slussen på lördag. Om tekniken och vädret är på min sida så kan detta bli riktigt bra.