Foto: Victor Lundmark/520

Blood Red Shoes på Lilla Hotellbaren

Med tanke på att Blood Red Shoes är en duo som senare i år kommer återfinnas på stora ”Main Stage” på Leeds/Reading Festival blir inramningen på Lilla Hotellbaren nästan surrealistisk. Scenen som annars mest brukar vara upplyst av taklampor har nu utrustats med väldiga strålkastare likt dem man hittar i en filmstudio. Dessutom har scengolvet försetts med aggressivt blixtrande ljus som nu kommer så nära publiken att de som står längst fram tvingas blunda under långa stunder. Det känns, för att fatta sig kort, som att bli slagen i ansiktet med en elektrisk flugsmälla.

Britterna skulle ha spelat i Stockholm redan för fem år sedan men fick ställa in besöket på grund av utmattning. Kanske var det lika bra eftersom Stockholmarna nu istället får se ett (utvilat) band med tre album i ryggen och en setlist som känns hämtad ur indierockens allra dyrbaraste bankvalv i Schweiz. Spelningen inleds nämligen med en orkanvind av det bästa Blood Red Shoes kan frambringa, eller vad sägs om i tur och ordning ”It’s Getting Boring By The Sea”, ”Don’t Ask”, ”Cold” och ”Heartsink”.

Nackdelen med att spela i en hotellbar på en vardagkväll är dock att det i stort sett är omöjligt att få till ett publiktryck värt namnet. Hittills är det bara något jag sett Dan Boeckner lyckas med. Steven Ansell ska hursomhelst ha en eloge för att han gör ett uppriktigt försök då hans våldsamma trummande får träflisor att flyga okontrollerat åt alla håll innan en av hans stackars trumpinnar tillslut slås av på mitten och skjuts iväg likt världens största tandpetare.

Setlist*

It’s Getting Boring By The Sea ^
Don’t Ask ¤
Cold **
Heartsink ¤
Say Something, Say Anything ^
In Time To Voices **
This Is Not For You ^
Light It Up ¤
Lost Kids **
I Wish I Was Someone Better ^

Colours Fade ¤
Je Me Perds **

*Då bandet fick tid över spelade de ytterligare en låt under extranumren. Denna kunde jag tyvärr inte identifiera.

^ Från albumet Box of Secrets.
¤ Från albumet Fire Like This.
** Från albumet In Time To Voices.