Chairlift på Debaser Slussen

Chairlift, Debaser Slussen. Foto: Theodor Wilson/520

Syntpopduon Chairlift från Brooklyn, New York inleder sin europeiska del av sin världsturné på Debaser Slussen i Stockholm tisdagen den 14:e februari. Ett datum som för många symboliserar högtiden alla hjärtans dag. För vissa är det säkert också kärleken som har fört dem till denna överraskande välbesökta spelning. Förmodligen är det dock inget sammanträffande att det är välbesökt just denna kväll då Chairlifts musik stundtals synkroniserar alldeles utmärkt med kärlekens tecken.

I denna till synes smått optimala sättning är det dock långt ifrån alla låtar som framställs av samma övertygelse och karisma. En naturlig orsak till detta är troligtvis att gruppens kanske viktigaste ljudkälla, synten, tappades bort på en flygning tidigare under dygnet från Australien. Alla ljud hade med andra ord inte hunnit översättas fullständigt till kvällens lånade instrumentet.

Spelningens sista nummer, ”Amanaemonesia” blir emellertid en ganska fin avslutning. Både på framträdandet och på alla hjärtans dag. Dock gick det förmodligen mer i överraskningens tecken snarare än kärlekens då sångerskan Caroline Polachek böjer sig över scenkanten och i det närmaste våldskysser merparten av alla åskådare på främre raden, inklusive 520s utsända. Alla hjärtans dag? Snarare alla skrällars dag.

Setlist Spotify

Sidewalk Safari
Flying Sucer Hat
Take It Out On Me
Wrong Opinion
Ghost Tonight
Met Before
Guilty As Charged
Planet Health
Bruises
I Belong In Your Arms
——————–
Cool As A Fire
Evident Utensil
Amanaemonesia

Text: Theodor Wilson
Foto: Victor Lundmark och Theodor Wilson