Veckans film #40.1 — SPECIAL: Tyler T Williams

Nu är vi väldigt glada över att få presentera en specialversion av vårt återkommande inlägg Veckans film. Istället för att bara välja ut ett bra, musikrelaterat, filmklipp bestämde vi oss för att gå lite djupare och ta reda på historien bakom filmen. Det bästa sättet att göra detta på är att fråga upphovsmakarna. Ingen känner väl deras verk bättre än de gör själva?

Idag har vi låtit filmskaparen Tyler T Williams berätta om två musikvideor. Dels hans blodiga tolkning av Coma Cinemas ”Blue Suicide”, men även den omtalade och rörande videon till Youth Lagoons episka ”Montana”. Texterna om de båda musikvideorna är skrivna av Tyler T Williams exklusivt för 520.

 

 

”Montana” – Youth Lagoon:

”Konceptet grundar sig i min fascination för 50-talet och hur man levde på den tiden. Historien inleds med en sliten medelålders man som minns sitt förflutna då han var en ung pojke utan något som helst att oroa sig för, till den dagen hans pappa dör i ett krig. Han blir äldre och måste handskas med de jagande känslorna av sorg och smärta. Känslan då man önskar att man kunde få tillbaka någon bara för stunden tar dig verkligen till en annan verklighet som gör det omöjligt för dig att utföra vanliga handlingar som att jobba eller rentav älska. Jag ville att historien skulle vara ett vattenfall av små korta vinjetter, ungefär som vi vanligtvis upplever minnen. Ibland kan det röra sig om minsta lilla ting, men fortfarande har det etsat sig fast i huvudet likt det hände igår.”

”Blue Suicide” – Coma Cinema:

”I ”Blue Suicide” skapar Mat Cothran (Mannen bakom Coma Cinema, red.anm.) en spöklik stämning som fångar dig. Den där känslan man får när man förlorar en betydelsefull person och inser att de betytt allt för dig, men att du med tiden börjat ta dem för givet. Något går snett i relationen och pojkvännen måste ta itu med det kaos som uppenbarat sig mitt framför ögonen på honom. Självmord. Detta var vad jag inledningsvis kom att tänka på, men jag ville få in en speciell vinkel på det hela. Med anledning av min förkärlek till övernaturliga historier såg jag till att karaktären utförde en ritual för att återuppliva sin kärlek. Alla vill ju ha en andra chans, eller hur?”

Översättning av Victor Lundmark