LIVE-rapportering: Studio PSL

Ikväll är det storslagen premiärafton för Studio PSL. Eftersom PSL varit en viktig inspirationskälla för oss, men främst eftersom vi är rejält intresserade av detta program, kommer vi att LIVE-blogga under hela sändningen. Förhoppningen är att denna LIVE-rapportering ska vara spännande att följa både om man ser programmet själv, eller om man gör något helt annat men ändå vill veta vad som händer. Förhoppningen är att vi själva ska blanda oss i samtalen, men helst ni också. Skriv gärna kommentarer till oss under programmets gång! Studio PSL startar klockan 20:00 på SVT 2. Vi kommer att vara igång här från ungefär 19:50.

Liveblogg

Slå dig ned och följ livebloggen. Inläggen dyker upp automatiskt.

20.32

God natt!

20.32

Tack PSL, tack till er som följde vår rapportering. Vi hörs om en vecka.

20.32

Ha en fortsatt bra kväll och glöm inte att Cymbals Eat Guitars spelar på Debaser Slussen imorgon.

20.31

Hoppas ni uppskattade vår LIVE-rapportering. Vi siktar på att följa upp detta lagom till nästa veckas säsongsfinal!

20.30

Gå gärna in på vår Facebooksida och diskutera detta med oss. http://www.facebook.com/520blogg

20.30

Jaha ja, det var veckans Studio PSL. Trevligt premiäravsnitt, eller vad säger ni? Borde de kanske ha fått mer tid för att kunna få in fler ämnen? Vem var bäst i panelen?

20.29

Nu måste vi reda ut det här med hur man uttalar ”Bon Iver”. Justin Vernon själv uttalar namnet på franska, samtidigt som det sägs att det ska uttalas en aning amerikaniserat. Men vi får väl lita på Justin.

20.27

Gyllene citat dock.

20.27

”Rocken måste få vara en hälsofri zon”, ”Det är skittöntigt att träna”, det är bara några av panelens sågningar.

20.26

Nu ska vi höra vad panelen tycker!

20.25

Bon Ivers träningsvideo ska nu bedömas. Alla som läser amerikanska indiemusikbloggar har förmodligen träffat på dessa klipp.

20.25

Fågel, fisk eller mitt emellan!

20.24

Titiyo tror att Madonna kan utvecklas genom att uttrycka något mer konstnärligt med sin kropp. Jämförelsen med Iggy Pop är spännande. Han finns med i den utställning som Anton Corbijn just nu har på Fotografiska i Stockholm.

20.21

Hm, en rakt igenom positiv inställning till house-scenen. Ja, det handlar ju helt klart om begåvade musiker men det vore intressant att gå ännu djupare i denna analys. Vad är det som gör att Avicii kan komma så långt på en låt som i ärlighetens namn känns som ett festligt förlängt intro. Hade kanske behövts lite mer programtid för att prata om det. Nu ska det diskuteras om Madonna.

20.16

”Fest” är en ganska bra beskrivning. Jan Gradvall sätter huvudet på spiken där.

20.13

Det här med svenska house-framgångarna är verkligen intressant. Vi har diskuterat det mycket på 520-redaktionen och har svårt att se kvalitén i mycket av det som hyllas hysteriskt. Ska bli spännande att se om någon i panelen delar vår åsikt.

20.10

Där såg vi ett kort klipp med Lo-Fi-Fnk. De gjorde ju en förtjusande remix på Architecture in Helsinkis ”Escapee” under 2011. Lyssna på den om ni inte redan gjort det.

20.07

Skönt att även Titiyo är osäker på hur man uttalar ”Bon Iver”.

20.06

Unknown Mortal Orchestra på bästa sändningstid i Public Service. Vad sägs om det?

20.04

Detta kan vara en av de mest utförliga gäst-presentationer jag sett någonsin. God journalistik från Per Sinding Larsen!

20.03

”Smartphone” är vad som behövdes för att bli popstjärna under 2011. Detta enligt Jan Gradvall.

20.01

Stilig vinjett.

19.59

”Ready to Start”, som Arcade Fire skulle sjungit i detta läge. Bara sekunder kvar nu!

19.57

Tidigare under dagen har vi twittrat lite med PSL-Henrik för att få loss viktig information om programmet. Vi kan som ett resultat av detta meddela att Studio PSL kommer ha en vinjett skapad av Björn Kusoffsky, en mycket framgångsrik formgivare som varit med och grundat Stockholm Design Lab.

19.54

Tillsammans ska de samtala om intressanta ämnen inom musikens ramar.

19.53

Studio PSL ska tydligen påminna en del om Studio Pop. Ett program vi på 520-redaktionen tyvärr är lite för unga för att minnas. Hursomhelst, här har ni kvällens förutsättningar: Studio PSL har premiär på SVT 2 klockan 20:00. Detta är avsnitt ett av två och kommer att ledas av Per Sinding Larsen. Med sig har han en panel bestående av rutinerade journalisten Jan Gradvall, meriterade sångerskan Titiyo samt halva Rebecca & Fiona (i detta fall ingen mindre än Rebecca Scheja).

19.50

Hjärtligt ihjälkomna ska ni våras (De som inte har koll på Killinggänget bör nog ignorera den välkomstfrasen)! Det är nu dags att sparka igång Femtjugos LIVE-rapportering om det nya programmet Studio PSL. De kommande 10 minuterna tänkte vi ägna åt lite inför-snack innan det slutligen är dags för sändning.

19.06

Det där såg ju lovande ut! Vi hörs om 45 minuter.

19.05

Vi smygstartar lite bara för att se att allt fungerar. Riktigt start 19:50 alltså.