Cheveu på ACU

Cheveu, ACU 2011, Foto: Victor Lundmark/520

UTRECHT, Le Guess Who?
Trion Cheveu från Paris spelar på fredagkvällen på klubben ACU, en av de mindre klubbarna i Utrecht och på festivalen Le Guess Who?. Fransmännens musik är inte särskilt välkänd, men med två uppskattade album i medierna har de ändå lyckats fylla lokalen både på besökare och förväntan.

Cheveu, som betyder ”hår” på franska spelar en expressionistisk och psykadelisk lo-fi garage rock med skickligt improviserade gitarrslingor och elektroniska beats. Sångaren David Lemoine har ett nästan avantgardiskt kaotisk sångskrik som han alternerar med sin vanliga talarröst i två och ibland till och med tre mikrofoner samtidigt. De har även väldigt bisarra låttexter- och titlar såsom Charlie Sheen,
Quattro Stagioni och Impossible Is Not French där bland annat textraden ”French know how to do what you don’t know what to do” repeteras. Att den mycket skicklige komp-gitarristen ser ut som en perfekt fransk blandning av den amerikanske skådespelaren Jason Alexander och den mindre kända karaktären Hilding i den svenska kultserien Tårtan gör inte heller spelningen mindre underhållande.

Redaktionen

Du kan kontakta Redaktionen på info@femtjugo.se.